Acest web site folosește cookie-uri pentru a permite analiza web. Dând clic pe OK, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
Informații mai detaliate
OK
ANTIHISTAMINICELE STAU LA BAZA TRATAMENTULUI BOLILOR ALERGICE
Preparatele antihistaminice reprezintă un grup de medicamente, care se leagă cu receptorii de histamină H1 de pe suprafața celulelor, blocând astfel legarea unei substanțe biologic active precum histamina cu acestea.
Antihistaminicele și histamina sunt rivalii care concurează pentru „preluarea" receptorului histaminei. După cum se știe, histamina este principalul „mediator" în dezvoltarea manifestărilor clinice ale alergiei.
Anume acțiunea histaminei este responsabilă pentru apariția rapidă a mai multor manifestări alergice - mâncărime și vezicule pe piele, scurgeri nazale apoase, strănut, bronhospasm, colici intestinale etc. Dacă, în loc de histamină, antihistaminicele se leagă cu majoritatea receptorilor de histamină de pe suprafața celulei, aceste simptome nu vor apărea sau vor fi mult mai puțin pronunțate. De aceea, antihistaminicele sunt utilizate în mod tradițional pe scară largă în tratamentul simptomatic al bolilor alergice.