Acest web site folosește cookie-uri pentru a permite analiza web. Dând clic pe OK, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
Informații mai detaliate
OK
Când este recomandabil să alegeți FENOKIT
Fenokit (maleat de dimetinden) este un antihistaminic de prima generație sub formă de picături pentru administrare orală, care poate fi utilizat pentru tratamentul simptomatic al bolilor alergice și mâncărimii de diverse etiologii. 1-3
Alergie alimentară1
Alergie la medicamente1
Mâncărime de diverse etiologii1
Urticarie și dermatoze ale genezei alergice1
Rinită alergică1
Mușcături de insecte1
Important este că picăturile Fenokit pot fi recomandate copiilor începând cu prima lună de viață1,2- deoarece se cunoaşte că manifestările de dermatită atopică și alergiile alimentare apar adesea anume în primele luni și ani de viață.
Fenokit reduce mâncărimea pielii3 și are, de asemenea, un efect sedativ, datorită căruia copilul mic cu dermatită atopică se calmează mai repede și scarpină erupțiile cutanate mai puțin, doarme mai bine și se simte mai bine.4,5 Este recomandabil să includeți Fenokit în trusa medicală de acasă, deoarece aceste picături nu sunt doar antialergice propriu-zise, ci și un agent antipruritic practic universal.3 În special, se recomandă să alegeţi picăturile Fenokit chiar și atunci când copilul suferă de mâncărimi cauzate de varicelă1 sau de mușcături ale insectelor.1 Iar asemenea situaţii sunt destul de frecvente în viaţa noastră.
1 Conform instrucțiunilor de utilizare medicală a medicamentului Fenokit.
2 Cu precauție se va prescrie medicamentul sub formă de picături copiilor cu vârsta sub 1 an: efectul sedativ poate fi însoțit de episoade de apnee în somn. La copiii mici, antihistaminicele pot provoca excitare, Fenokit poate fi utilizat la copii cu vârsta cuprinsă între 1 lună și 1 an numai după consultarea unui medic și dacă există indicații clare pentru tratamentul cu antihistaminice. Este interzisă depășirea dozei recomandate.
3 Cu excepția celor asociate cu colestază.
4 Dimitriades V.R. Wisner E Treating pediatric atopic dermatitis: current perspectives. Pediatric Health Medicine and Therapeutios 2015, 93-99
5 Абатуров А.Е., Кривуша Е.А., Агафонова Е.А. и соавт.. Эффективность гистаминных препаратов и поколения при лечении аллергических заболеваний у детей. «Здоровье ребенка», volumul 13, nr. 4 2018 p. 294-400.