Acest web site folosește cookie-uri pentru a permite analiza web. Dând clic pe OK, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
Informații mai detaliate
OK
CELE MAI FRECVENTE BOLI ALERGICE ȘI MANIFESTĂRILE LOR
Bolile alergice obișnuite includ alergia alimentară, dermatita atopică, rinita alergică și urticaria.
Problema alergiei alimentare este actuală, în deosebi, pentru sugari și copiii mici. Alergia alimentară are un impact major în dezvoltarea altor reacții alergice - în special, dermatita atopică, urticaria, leziunile alergice ale tractului gastro-intestinal și chiar anafilaxia.

Debutul dermatitei atopice, de asemenea, se atestă, în majoritatea cazurilor, în copilărie, dar simptomele acesteia se pot manifesta şi la vârsta adultă.

Urticaria se caracterizează prin apariția bruscă a unei erupții cutanate sub formă de vezicule, care seamănă cu o arsură de urzică. Aspectul lor este însoțit de mâncărime severă a pielii, dar, de obicei, veziculele la fel dispar brusc în decurs de 24 de ore. La unii oameni, un astfel de episod poate apărea o dată în viață, în timp ce la alții, pot apărea recidive și chiar urticarie cronică.

Rinita alergică
poate fi recunoscută prin următoarele semne, cum ar fi secreția nazală abundentă, strănutul, mâncărimea în nas și congestia nazală.

Dar, indiferent de manifestările specifice bolilor enumerate, este extrem de important ca gradul de severitate al acestora să fie evaluat de un medic calificat. El poate prescrie examenul necesar pentru identificarea cauzei bolii, poate oferi recomandări pentru tratamentul și prevenirea exacerbărilor ulterioare